View Portfolio

Simone Oliver

simoneoliver


With a career over 20 years, Simone has lead her creative team at Geyer to develop award winning workplace, hospitality and learning communities for some of the worlds foremost companies and institutions. Her diversity of clients include Qantas, Westpac, Rio Tinto and Group of 8 Universities across Australia. As a Partner and Global Design Leader at Geyer, her creative leadership has successfully contributed to winning key accounts across 5 locations leading to the establishment of 3 additional studio locations at Geyer including Brisbane & Singapore. Simone maintains an enduring relationship with Australian Design Institutions ,Universities and The Design Institute of Australia, regularly critiquing graduate projects, contributing to course development and industry accreditation. She has assembled and mentored a world-class creative team of the industries best and brightest talent within the Sydney Studio, and indeed across geyers five locations. She is an Industry spokesperson with a passion for sharing knowledge and has participated as a judge for the Australian Interior Design Awards and Graduate Of The Year Awards (GOTYA). Her public speaking assignments have included University lecturing, panels, debate teams, and keynote address at industry conferences and forums.

Sydney

UoN_ Auchmuty Library

The University of Newcastle sought to refurbish a lounge area of the Auchmuty Library, located on the Callaghan Campus University of Newcastle, which formed a further stage of the incremental modernising of the main Library on Campus. The Learning Lounge (L305 and L306) is a popular space with close proximity to the main entrance and existing staffed service points. The Learning Lounge area presented an opportunity for student collaborative spaces to improve the student experience and the modernisation of the Auchmuty Library. The design concept was to develop concept design, schematic design and documentation for the internal refurbishment of rooms 305 and 306 within the library into a modern, innovative, and flexible collaborative study space. Part of this work was creation of a new 24-hour entry and new façade openings onto the bushland campus. Simone and her team consulted with stakeholders, including student user groups who already utilised the space to establish the project brief. This consultation resulted in a thorough consideration of design, including design options to achieve functional and efficient spatial arrangement. SIZE: 600sqm ROLE: Project Director and CRM to the University of Newcastle

Qantas Premium Lounge, Brisbane IA

Designed to offer travellers a restful way to relax, work and dine before overseas flights, the new Brisbane International Lounge reflects regionality through natural light, furniture, materials and finishes. Inspired by unique beauty of Far north Queensland, and the warmth and familiarity of the Queenslander home, the lounge has been designed to offer a pre-flight experience centred around wellbeing and the practical needs of todays traveller. Collaborating consultants included The Rockpool Group to create a new International Lounge for Brisbane Airport.

Suncorp Headquarters, Sydney

Westpac Headquarters, Barangaroo

Fisher Library, University of Sydney

Rio Tinto, Brisbane

Simones team at Geyer worked with Rio Tinto to develop their corporate accommodation in Brisbane, bringing together four separate locations to create one landmark regional centre. The brief for Rio Tinto’s new 30,000sqm Regional Centre in Brisbane was to create a global landmark accommodation that supports their commitment to their people’s safety and wellbeing, fosters a sense of community and supports their business needs now and into the future. Geyer’s design solution addressed each of these elements and created an innovative, flexible, environmentally sustainable, safe and healthy workplace for 2000 Rio Tinto employees. HIGHLY COMMENDED ASIA PACIFIC PROPERTY AWARDS 2012 - OFFICE INTERIOR

SAS Student Hub, University of Sydney

The University of Sydney Student Administration Services Centre sought a transformed student services experience. The new space supports unexpected spatial experiences encouraging new exchanges between students and staff. Adopting innovative technologies enables student self-service capabilities, integration of a contact centre and elevation of a centralised in-person service capability. The University of Sydney required a high performing student administration service (SAS) to manage the student lifecycle from enrolment and throughout student candidature. The new space delivers an open and collaborative service experience that is professional and supportive to the students. Historically used for traditional student processing, the site was challenging due to traffic flow, peak period crowding, noise and discomfort, and highly institutional work practices. The opportunity presented to build coherency into the student experience through integrating new work models supported by technology, and humanising the user experience through spatial elements and materials. The design allows standardisation and enhancement of existing business processes; transition to centralised services delivering in partnership with faculties; technology enhancements including extension of online services, workflow, case management; enhancements to core administration systems and the SAS facilities. The dynamic space meets students’ needs via; a concierge function, queue management incorporating mobile technology, open plan self-service or coached service and dedicated one-on-one interview facilities. Using bespoke, technology enhanced work settings to provide a range of private and semi-private meetings negates the need for built spaces. Dissolving traditional back and front of house functions resulted in an open and undulating landscape promoting transparency between students and staff. WINNER: GOLD AWARD SYDNEY DESIGN100 2016 - PUBLIC SPACES

WESTPAC, MELBOURNE

Westpac’s landmark environment in Melbourne encourages its people to embrace a more efficient and effective workplace proposition that enables swift response to change. The workplace delivers on Westpac\'s key business imperatives: to make people an important part of their advantage and to reinforce their leadership and sustainability focus. Situated in an iconic location at 150 Collins Street, Westpac’s new Melbourne headquarters allows the company to have a high profile city location that differentiates itself from competitors. The workplace has a significant focus on health and wellbeing to enhance performance and effectiveness, and provides opportunities to foster community and create a sense of belonging. Westpac\'s agile working environment is designed to provide flexibility in how and where Westpac people work. Designated neighbourhoods were adopted with 100% non-designated seating across the whole business; each neighbourhood provides a diversity of places to work, reflect, share knowledge, socialise, engage and connect. There is a breadth of spaces that provide a wider selection of choices with less delineation between work positions and other places to work. Every space within the workplace is considered another place to work or exchange with both colleagues and clients, with a multitude of hospitality destinations for meetings and entertainment. WINNER SILVER AWARD DESIGN 100 MELBOURNE 2016

Learning Pilot, University of Newcastle

Hunter Retail, UoN

Environmental Scan, UNSW

Hunter Concourse, UoN

King &Wood Mallesons

As one of Australia’s leading legal firms, King & Wood Mallesons (KWM) faces stiff competition to attract and keep the best talent. Their approach is to present KWM to a firm that is dynamic, innovative, knowledgeable and offers not only a path to partnership, but also reward and recognition. A key pillar in this approach was creating an innovative new workplace. The new workplace for KWM supports flexible working by providing spaces for focused and collaborative tasks. The ability to protect privacy and confidentiality, and coordinate noise and distraction were also critical factors in our development of the workplace strategy. As a consequence, Geyer recently completed the refurbishment of the KWM workplace in Governor Phillip Tower in Sydney.
Ongoing projects include their Melbourne and Canberra workplaces. These national workplaces will all align with KWM’s over-arching vision and the needs of the local partnership in each state. SIZE : Sydney 10,000 m2 Perth 5,000 m2Melbourne 10,000 m2 Canberra 3,000 m AWARDS: Design Institute of Australia (WA) Awards 2014: Best In State, Best Corporate Interior SHORTLISTED: AIDA Awards 2015: Workplace ROLE _ Design Leader

Westpac Headquarters, Kent Street

NRMA Contact Centres

AHH, Macquarie University

Geyer worked with Macquarie University on the development of The Australian Hearing Hub, a unique, worldclass facility purpose-designed to facilitate collaborative research into hearing and related speech and language disorders. Simones team were responsible for the facilitation of the collaboration workshops between all parties, then determining the individual functional briefs for all interior functions. This was then developed into the overall Project Brief. The Australian Hearing Hub is a pioneering collaboration precinct bringing together research teams from the University, Australian Hearing Services, the private sector and not-for-profit organisations. The concept involves the provision of shared areas in both a meeting, hospitality and technical capacity and was designed to encourage both formal and informal collaborations between the parties and foster innovation. Geyer was able to bring to the project was a balance between the functional requirements of the lab and academic spaces, and the intangible elements such as how physical spaces can influence patients in potential states of stress or anxiety to create an environment that will make clinical research more accessible and community focussed.

Curtin Connect, Curtin University

Curtin Connect is a new vibrant hub for future and current student experience in buildings 101 and 102 at the University Central Precinct. It has been designed to provide an excellent experience for students and enable staff to provide personalised, responsive and agile customer service in a great working environment. Designing Curtin Connect has been a collaborative process that started with a vision to transform and enrich the student experience. Curtin Connect is an innovative way of unifying multiple enquiry counters and an array of contact points into a ‘one-stop-shop’ where students and visitors are welcome to walk in and get instant access to what they need – fast! COMPLETED 2017 SIMONES ROLE: STRATEGY,CLIENT ENGAGEMENT AND CONCEPT.

Moore Theological College

Geyer was engaged to undertake the interior t out of Moore Theological College’s new Community Hub, an extension to its Newtown campus, adjacent the University of Sydney. The new facility will include new learning spaces as well as a new housing for the Moore Theological College’s library, faculty, and administration staff. The Moore Theological College Library has the largest collection of theological texts in the southern hemisphere and the most important in Australia for the Anglican Church Diocese. The library houses a portion of the College’s collection as well as rare books, and new study and collaborative spaces for contemporary student learning. Included in the project is a 400-person auditorium encompassing state of the art technologies. The College’s unique approach to learning, where all of its students live on site in a campus community, has resulted in a rich briefing period in which Simones team engaged multiple stakeholders including the student and faculty to arrive at a clear vision and design outcome for the project. Completed 2017. Simones Role Project Director and Design Lead.